طرز تهیه سوپهای خوشمزه و مقوی
سوپها وعدههای غذایی مناسبی میتواند باشد برای برخی از افراد که دچار بیماری سرماخوردگی شده اند اما علاوه بر این برخی از سوپها بسیار خوشمزه و جا افتاده میباشند که میتوان از آنها به عنوان پیش غذا استفاده نمود.
سوپ اسفناج و عدس
مواد لازم:
اسفناج خرد شده : 500 گرم
عدس : 1 فنجان
پیاز خرد شده : 1 عدد بزرگ
جو پرک : 1 فنجان
آب : 2 فنجان
خامه یا ماست : مقداری
نعنا خشک : کمی
چاشنیها : نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه :
عدس ،جو پرک.اسفناج خرد شده رو با آب میذاریم رو حرارت.وقتی کمیجا افتاد.پیاز رو خورد کرده و تفت میدیم.فلفل و زرد چوبه زده نعنا رو هم کمیبا پیاز داغ تفت میدیم.کمیاز پیاز داغ و نعنا رو تو سوپ ریخته ، مقدارکمیرو هم برا تزئین رو ش نگه میداریم. وقتی سوپ خوب جا افتاد بهش خامه غذا رو اضافه میکنیم یا از رو حرارت بر میداریم و ماست اضافه میکنیم.
سوپ سیب زمینی و گوشت
مواد لازم:
گوشت خرد شده : 400 گرم
پیازچه ساتوری شده : 3 عدد
سیب زمینی شیرین خرد شده : 2 عدد متوسط
آرد سفید : 2 قاشق غذا خوری
خامه : 2 قاشق غذا خوری
فلفل دلمهای رنگی خرد شده : 1 عدد کوچک
روغن : برای سرخ کردن
نمک و فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه
گوشتها را به اندازه ریز خرد میکنیم و طبق سلیقه آب پز و یا سرخ میکنیم. پیازهای نگینی شده را داخل ماهی تابه ریخته و تفت میدهیم تا طلایی شود و سپس فلفل دلمهای رنگی خرد شده را به آن اضفه کرده و تفت میدهیم.
سیب زمینیها را به مواد اضافه میکنیم و بعد از کمیتفت دادن یک قاشق آرد سفید را هم به مواد ماهی تابه اضافه میکنیم. در مرحلهی بعد گوشتهای آب پز شده را به همراه 2 لیوان آب گوشت و ذرتهای پخته و سبزیهای معطر به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا حدود 20 دقیقه طبخ شود. بعد ازا ینکه مواد سوپ نیم پز شد خامه را با کمیاز آب سوپ در یک ظرف به خوبی میزنیم تا صاف شود و به همراه پیازچههای خرد شده به مواد اضافه میکنیم.
طرز تهیه سوپمیگو
مواد لازم
میگو : 300 گرم
پیاز چه : 5 شاخه
سیر : 1حبه
سرکه : 2 قاشق غذا خوری
آب : 1 پیمانه
جعفری : 50 گرم
خامه : 2 قاشق غذا خوری
هویج نگینی شده : 2 قاشق غذا خوری
ابتدا در ظرفی مناسب سرکه و نمک را به جوش میرسانیم و میگوها را در آن ریز میکنیم. 25 الی 30 دقیقه زمان میدهیم و بعد در آبکش میریزیم. تمام مواد بجز میگو، جعفری و خامه را در قابلمه ریخته و میپزیم. در مرحله بعد سوپ را در دستگاه غذاساز ریخته و کاملا یک دست میکنیم. دوباره روی حرارت گذاشته، جعفری را ریخته و پنج دقیقه زمان میدهیم، سپس حرارت را خاموش کرده، میگو را افزوده و سوپ داغ را سرو میکنیم.
سوپ بادمجان و عدس
مواد لازم:
پیاز رنده شده : 1 عدد
ساقه کرفس ریز شده : 3 عدد
عدس : 1 پیمانه
بادمجان : 3 عدد متوسط
نمک و فلفل : به میزان لازم
سیر ریز شده : 4 حبه
عصاره مرغ : 1 عدد
برگ بو : چند عدد
سرکه سیب : 1/4 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پیاز رنده شده را داخل تابه بریزید تا آب اضافه آن تبخیر شود سپس به آن روغن اضافه کرده و آن را تفت دهید و بعد سیر ،زردچوبه، فلفل قرمز و ساقه کرفس ریز شده را به آن اضافه کرده و حدود 10 دقیقه آنها را با هم تفت دهید.
عصاره مرغ را با 2لیتر آب جوش مخلوط کرده و آن را به همراه بادمجان ، عدس ، برگ بو و نمک و اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سرکه سیب را به مواد اضافه کرده و شعله را روی متوسط قرار دهید تا زمانیکه جوش آید سپس حرارت را کم کنید و تا زمانیکه عدسها نرم و له شده و بپزید.وقتی سوپ پخته شد برگ بو را از آن جدا کرده و به همراه گشنیر و ماست آن را سرو کنید.
همچنین بخوانید:
علت مصرف سوپ
سوپها گزینه خوبی برای فصلهای سرد سال محسوب میشوند. خوردن انواع سوپ میتواند گرما را به شما و اعضای خانواده تان هدیه بدهد. سوپ نه تنها راه خوبی برای گرم شدن در هنگام سرماست، بلکه غذایی آسان است و میتوانید آن را به راحتی در خانه درست کنید.
بعضی از سوپها مانند سوپهای پر از خامه که سرشار از چربی و کالری اند، چندان برای سلامتی مفید نیستند؛ اما مصرف اغلب سوپها راه خوبی برای افزایش مصرف سبزیجات در رژیم غذایی است. افزایش مصرف سبزیجات به سلامت افراد کمک میکند. بهتر است به سوپ به چشم فرصتی برای دریافت انواع سبزیجات مفید نگاه کنید.
منبع : سوپهای نمناک