مواد لازم ته چین مرغ
مرغ کامل پاک کرده :1 و نیم کیلو (سینه مرغ 1 کیلو)
پیاز متوسط:1 عدد
برنج:1 کیلو
ماست کیسهای ترش :850 گرم
زرده تخم مرغ :6 تا 7 عدد
زعفران سائیده:1 ق چ
کره:100 گرم
روغن مایع:1/2 پیمانه
زرشک:100گرم
شکر:2 ق سوپخوری
نمک :به میزان لازم
خلال پسته:به میزان لازم
طرز تهیه ته چین مرغ
برای شروع کار ابتدا مرغ را با کمیآب ، نمک و پیاز میپزیم تا کاملا مغز پخت و خوش نمک شود و 1/4 پیمانه آب مرغ باقی بماند.
آب مرغ را صاف کنید و مرغ پخته شده را بعد از اینکه سرد شد به تکههای یک اندازه برش میزنیم. برنج را هم که از قبل شسته و خیس کردیم آبکش میکنیم و در حین پخت آن را زنده تر یا به اصطلاح دون برمیداریم.
بعد از آماده سازی این مراحل در یک ظرف مناسب و بزرگ با توجه به اینکه برنج در آن ریخته میشود و نباید به برنج به خاطر گنجایش ظرف فشار بیاید انتخاب میکنیم و ماست را با زرده تخم مرغ ، روغن مایع ، زعفران ، آب مرغ صاف شده و نیمیاز کره را با کمی نمک مخلوط میکنیم و هم میزنیم سپس برنج را به مخلوط اضافه میکنیم البته برنج را کم کم اضافه کنید تا یکدست شود و مواد سفت نشود.
بهترین طرز تهیه ته چین مرغ جا افتاده و خوشمزه
یک ربع قبل از قرار دادن ته چین فر را با حرارت 180 در جه سانتی گراد روشن کنید.
نیمیاز مواد ته چین را داخل قالبی که کاملا چرب شده میریزیم و با پشت قاشق برنجها را تخت میکنیم و بعد مرغها را روی برنج میچینیم و اگر کمیمرغها را با فاصله بچینیم از بیرون قالب دیده نمیشود و زیباتر نشان داده خواهد شد.
مابقی مواد برنج را روی تکههای مرغها ریخته و با پشت قاشق آن را منسجم میکنیم تا شکل بگیرد و در آخر مابقی کره آب شده را روی برنج میریزیم و روی قالب را فویل میکشیم .روی فویل را هم با چنگال چند سوراخ کنید و در طبقه وسط فر به مدت 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت ، بستگی به حرارت فر دارد.قرار میدهیم.
مرحله به مرحله درست کردن ته چین مرغ
بهترین حالت پخت این غذا این است که در قالبهای پیرکس پخته شود تا اینکه دورو اطراف برنج پخته شد بتوانید در داخل فر ببینید.
بعد از اینکه ته چین پخت منتظر شوید 1 الی 2 دقیقه از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.
طرز تهیه آسان ته چین مرغ
زرشک راهم میشویم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن گرفته شود و با کمیروغن مایع و شکر تفت میدهیم و به همراه خلال پسته روی ته چین را تزیین میکنیم.
از سیر تا پیاز درست کردن ته چین مرغ خوش طعم
نکاتی طلایی در پخت ته چین مرغ :
- کشیدن فویل آلومینیومی بر روی قالب و یا قابلمه ته چین مرغ ، باعث بهتر و ملایم پخته شدن مرغ و برنج میگردد و همچنین عطر و مزه همه مواد از جمله زعفران و زرشک به خورد هم میروند و دیگر اینکه ته دیگ ته چین بسیار ملایم خواهد شد.
- مخلوط کردن مقداری زرشک همراه تکههای مرغ در میان پلو طعمیبی نظیر به غذا میبخشد.
- بهتر است از کره برای تهیه ته چین مرغ استفاده نمایید.
- ته چین را میتوانید روی گاز هم تهیه کنید فقط باید شعله را کم کنید و روی درب آن دم کنی قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و یا 15 دقیقه بیشتر ته چین پخته شود.
- برای تهیه ته چین بهتر است از برنج ایرانی عطری استفاده شود.
- ماست شل و شیرین طعم ته چین را خراب میکند به همین خاطر در تهیه ته چین از ماست چکیده و ترش استفاده نمایید.
- ته چین را داخل قالب یا ظروف نچسب تهیه کنید.
- ضخامت ته چین نباید خیلی نازک یا ضخیم باشد. کمترین قطر آن باید 5 سانتی متر و بیشترین آن 7 سانتی متر باشد.
- زعفران حتما باید خوب دم بکشد و سعی کنید از زعفران با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم آن مشخص شود.
- مقداری گلاب هم برای عطر بهتر ته چین عالیست.
- اگر لایه وسط ته چین ضخیم باشد امکان وا رفتن و خرد شدن آن زیاد است .
- با گوشت و سبزیجات نیز میتوان ته چین را تهیه نمود. و مقدار مایه برنج به همین شکل است و فقط لایه میانی عوض میشود.
منبع: matbakhman